Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Ghemertse Luyden

historische kleding en smeedwerk

Iemkje Heier

Vanaf jonge leeftijd ben ik bezig met kleding maken. Eerst voor mijn Barbie's, daarna voor mijzelf en later ook voor anderen. Naaien, breien, haken, borduren, etc.

In 1998 heb ik mijn coupeusediploma gehaald. Hierdoor kon ik ineens mijn eigen patronen maken en ging er een wereld aan mogelijkheden open. Ik was niet meer gebonden aan gekochte patronen, maar kon maken wat ik wilde!

Ik heb een paar jaar als kleermaker gewerkt onder de naam Iemkje Heier Maatkleding. Een paar jaar later ben ik bruidskleding en avondkleding gaan ontwerpen en verkopen onder de naam Couture du Monde. Kleding met invloeden uit andere culturen en andere tijden.

Gaandeweg kreeg de interesse in historische kleding de overhand, met daarbij het ontdekken van allerlei oude handwerktechnieken zoals bandweven, spinnen, sprang vlechtwerk, smocken, naaldbinden, etc.

Door het vrijwilligerswerk voor het preHistorisch Dorp in Eindhoven kreeg ik toegang tot nog meer kennis van oude technieken.

Ik vind het leuk om uitgedaagd te worden en leer nog iedere dag bij. Ik ben pas tevreden als alles klopt en de klant blij is met het eindproduct.

Een heerlijk vak dat nooit verveelt!

Henk van Rooij

Zelf dingen maken, ontdekken hoe onze voorouders hun leven leefden, gereedschappen maakten en hoe geweldig hun erfgoed is.

Van industriële revolutie tot de steentijd, de liefde en zorg die mensen aan hun gereedschappen en leefomgeving besteedden inspireren me nog steeds.

Volg ons op onze reis door de tijd, ontdek wat handen kunnen maken.

Alles wat we maken is ook echt handgemaakt, van scharnier tot beitel, van hamer tot bijl.

Authentiek gesmeed in het zweet des aanschijns, is al uw smeedwerk in goede handen.

Artikel in het Eindhovens Dagblad 25 augustus 2020:

https://www.ed.nl/de-peel/liefde-voor-geschiedenis-werd-liefde-voor-elkaar~a0fb5d58/